Українцям відповіли, чи можуть зрости тарифи на електроенергію до кінця нового опалювального сезону

Тарифи на електроенергію і опалення
Тарифи на електроенергію і опалення

Міністр енергетики Галущенко заявив, що вартість електроенергії для населення залишиться незмінною до 2025 року

Міністр енергетики України Герман Галущенко заявив, що вартість електроенергії для побутових споживачів не переглядатиметься до 30 квітня 2025 року. Цю заяву він зробив у відповідь на запит народного депутата Олексія Кучеренка.

З 1 червня 2023 року тариф на електроенергію для населення становить 4,32 грн/кВт-год. За середнє споживання 170 кВт-год на місяць, рахунок за електроенергію складає близько 285 гривень.

Галущенко пояснив, що підвищений тариф є необхідним з метою покриття реальної вартості електроенергії. Він також зазначив, що без систематичних атак Росії на енергетичну інфраструктуру України, тарифи могли б залишитися на колишньому рівні.

"Підвищення тарифу – це складний, але необхідний крок. Мета – не залишитися без світла, утримати систему. На нас чекає масштабна реконструкція, яка потребує величезних сил та коштів", - зазначив Галущенко.

Незважаючи на економічні виклики, уряд не планує підвищувати тариф до ринкового рівня 7,5 грн/кВт-год, зважаючи на складну ситуацію в країні. Крім того, раніше українцям були надані рекомендації щодо заощадження електроенергії.

Читайте також