Українцям виплатять грошову допомогу від благодійного фонду: хто може отримати

Українці можуть одержати грошову допомогу від благодійного фонду "Допомагаємо".

Про це повідомляє Дергачівська міська рада, як передає "Хвиля".

Жителям Дергачів Харківської області, які відповідають певним умовам, надаватиметься грошова допомога від благодійного фонду "Допомагаємо".

Умови включають такі категорії населення, як ті, чиє житло зруйноване внаслідок бойових дій, сім'ї з неповнолітніми дітьми, які мають лише одного із батьків, самотні літні люди, які виховують неповнолітніх дітей, сім'ї, у яких під час війни загинув близький родич, особи з інвалідністю віком від 60 років, сім'ї, які піклуються про дітей без супроводу або розлучені з батьками, багатодітні сім'ї, сім'ї ВПО з неповнолітніми дітьми.

Також є додаткові критерії для отримання допомоги, зокрема, переселенці, які проживають на території Дергачівської громади, які набули статусу ВПО після 24 лютого 2022 року, мешканці Дергачівської громади, які постраждали після початку повномасштабного вторгнення Росії до України, біженці, які повернулися на свої місця постійного проживання на території Дергачівської громади.

Для реєстрації на отримання допомоги потрібно надати оригінали таких документів: паспорт, ідентифікаційний код, довідка про набуття статусу ВПО, банківські реквізити для виплат, свідоцтва про народження дітей, посвідчення особи з інвалідністю, посвідчення багатодітної сім'ї, акт обстеження пошкодженого чи зруйнованого житла та інші документи, що підтверджують категорію вразливості чи необхідні критерії.

Для фактичної реєстрації потрібно з'явитись у Дергачівський гуманітарний центр 4, 5 та 7 березня з 11:00.

Для запису на отримання допомоги треба зателефонувати за номерами 0678072867 та 0980853642 28 та 29 лютого з 09:00 до 15:00.

З 1 березня будуть зміни з пенсіями та виплатами ВПО для українців.