Українці – на вихід. Путін змінює склад населення окупованої Запорізької області

Російська влада намагається зробити життя неприємним для людей з проросійськими поглядами, які живуть на тимчасово окупованій території Запорізької області. Про це заявив керівник Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров.

За словами Федорова, ситуація на окупованих територіях стала надзвичайно складною. Він зазначив, що наразі проводяться фейкові вибори президента Росії, а також проводиться масове переселення людей з Російської Федерації на окуповану територію України.

Це, мабуть, найскладніша річ, яка нині відбувається

За словами Федорова, на окупованій території Мелітополя були вже завезені приблизно 50-60 тисяч людей, а їх кількість в області значно перевищує цю цифру.

Серед переселених людей є військовослужбовці, чиновники, зрадники, а також військові пенсіонери з Росії

Федоров додав, що не має інформації про випадки депортації українських громадян на територію Росії, але були випадки видворення місцевих мешканців на територію, яка контролюється Україною.

Крім того, Федоров розповів, що вже було укладено десятки контрактів на будівництво фортифікаційних споруд, і це є тільки початок. Він також зазначив, що бюджет у 1,3 млрд грн на ці роботи не є кінцевим, і в найближчому майбутньому будуть виділятися ще кошти на цю ціль.