Українці заощаджують електроенергію і підтримують розвиток альтернативної енергетики – опитування

Українці заощаджують енергію та підтримують альтернативну енергетику
Українці заощаджують енергію та підтримують альтернативну енергетику

За даними соціологічного опитування "Рейтинг", 96% українців ставляться економно до використання електроенергії.

Зокрема, 74% завжди намагаються заощаджувати світло, 22% - час від часу, а 4% не роблять цього.

Більшість опитаних (83%) підтримує ідею грошової компенсації за економію електроенергії, як механізм стимулювання. Натомість, 15% вважають цю ініціативу зайвою.

Згідно опитування, 93% опитаних завжди вчасно оплачують рахунки за електроенергію, 6% - час від часу, і тільки 1% не оплачують їх вчасно.

Близько 90% респондентів планують провести зимовий період в своєму постійному місці проживання, в той час як 10% планують змінити місце проживання. Зокрема, молодь та мешканці Сходу частіше зазначають плани на переселення.

95% опитаних підтримують ідею збільшення виробництва електроенергії з альтернативних джерел (наприклад, сонячних та вітрових електростанцій).

Більшість респондентів (80%) вважають розвиток атомної енергетики необхідним. Зокрема, 38% вважають його однозначно необхідним, 40% - скоріше необхідним. Проте, 12% вбачають його скоріше непотрібним, а 5% - однозначно непотрібним.

Майже 80% опитаних позитивно ставляться до будівництва атомних блоків на Хмельницькій АЕС. Проти цієї ініціативи виступають 17%. Особливо підтримують добудову енергоблоків молодь та мешканці східних областей.

Читайте також