Українські дрони атакували військовий аеродром у Борисоглібську, ATACMS вразили станцію "Небо-М"

Українські дрони атакували аеродром
Українські дрони атакували аеродром

Підрозділи Українських Сил оборони вже вночі 3 жовтня успішно атакували військовий аеродром "Борисоглєбськ" в російській області Воронезьк. У результаті цієї операції було пошкоджено склади з керованими авіабомбами (КАБ), місця стоянки літаків СУ-35 і СУ-34, а також сховища авіаційного палива.

За даними джерел в українських спецслужбах, у цій операції були задіяні безпілотники Служби безпеки України, Сил спеціальних операцій та інших підрозділів Сил оборони.

"Вночі росіяни писали в соцмережах про роботу ППО, прольоти великої кількості безпілотників та потужні вибухи й пожежу в районі місцевого аеродрому. Супутниковий моніторинг зафіксував чотири осередки пожеж на території "Борисоглєбська"", - повідомляють джерела.

Представник СБУ пояснив, що головною метою цієї операції було позбавлення противника змоги використовувати винищувачі з керованими авіабомбами для атак на мирні українські міста. "Демілітарізація російських військових аеродромів буде тривати, оскільки ворог не повинен почуватися безпечно навіть на своїй території", - додав співрозмовник.

Крім того, Генеральний штаб ЗСУ повідомив про успішний удар балістичними ракетами ATACMS по російській радіолокаційній станції "Небо-М". Вибух цієї станції, вартість якої оцінюється у понад 100 мільйонів доларів, значно погіршує можливості російської армії у виявленні та перехопленні повітряних цілей.

За інформацією військових, руйнування "Небо-М" створює сприятливі умови для використання українськими силами крилатих ракет Storm Shadow і SCALP-EG.

Читайте також