Українці знищили міст, необхідний росіянам - ЗМІ

Українські військові знищили залізничний міст, будуваний окупантами

Українські військові на вихідних здійснили операцію знищення залізничного мосту, який будували російські окупанти на південь від Гранітного біля Азовського моря.

Міст, який перебував через річку Кальміус, був важливим засобом для Росії у поліпшенні постачання між Кримом та півднем.

У росіян є три способи перевозити вантажі з РФ до окупованих районів на півдні України: кораблем до Криму, автомобільним і залізничним транспортом через Керченський міст та залізницею через південно-східну частину України.

Протягом повномасштабної війни українські сили оборони атакували всі три основні лінії постачання. Були пошкоджені або затоплені більшість десантних кораблів росіян. Кримські порти стали небезпечними для окупантів, а Кримський міст був підданий атакам.

Головна залізниця знаходиться під обстрілами українських гаубиць, тому Росія збудувала нову прибережну залізницю. Її метою було забезпечення безпеки поїздів та колій, але ця залізниця також стала ціллю ударів української ракетно-артилерійської зброї. Будівництво цього мосту було завершено за допомогою ракет M30/31, які були випущені з HIMARS.

Атаки на лінії постачання на півдні спричиняють голод серед російських полків та бригад. Це також пояснює, чому російські війська, розташовані на півдні Херсонської області, не можуть знищити плацдарм на лівому березі Дніпра.

РФ планує побудувати пряме залізничне сполучення з окупованими Маріуполем, Волновахою та Донецьком і з'єднати їх з Таганрогом та Ростовом-на-Дону.

Російські залізничні війська є потужною інженерною складовою з 40 тисячами осіб у складі до повномасштабного вторгнення.