Українців можуть доставити до ТЦК під час перевірки документів: названо причину

Українців можуть доставити до ТЦК під час перевірки документів: названо причину

Українці зобов'язані протягом двох місяців актуалізувати свої персональні дані

З 18 травня набув чинності новий закон про мобілізацію, згідно з яким всі військовозобов'язані чоловіки віком від 18 до 60 років повинні актуалізувати свої персональні дані. При цьому всі громадяни України призовного віку повинні мати при собі військово-облікові документи та пред'являти їх на вимогу уповноваженого представника ТЦК або поліцейського.

Перевірка документів зазвичай проводиться через Реєстр "Оберіг". У разі виявлення невідповідностей між військово-обліковим документом і Реєстром "Оберіг", особа може бути затримана або покликана до ТЦК для уточнення своїх даних.

У разі відмови резервіста або військовозобов'язаного від отримання повістки представником, уповноваженим вручати повістки, складається акт відмови, який підписується не менше ніж двома членами групи оповіщення. Акт відмовитися від отримання повістки представляється керівнику районного (міського) ТЦК прийняття заходів із залучення правопорушника до адміністративної відповідальності.

Також варто зазначити, що новий закон передбачає можливість заміни військово-облікового документа, якщо є невідповідність з Реєстром "Оберіг".

Читайте також: