Українські військові показали на відео "останню путь" російського А-50

Зняли відео останнього політу російського літака А-50, який збили Повітряні сили Збройних сил України

Сили оборони півдня України опублікували відеозапис, де показано останній політ російського літака А-50, який був збитий українськими військовими. Згідно з повідомленням, саме так виглядав останній політ до зони неповернення. До відео також додали пісню про "останню путь".

А-50 - це російський літак далекого радіолокаційного виявлення та управління, яким росіяни керували атаками ударної авіації і виявляли у небі українські літаки. Це вже друге знищення або пошкодження А-50 - у лютому минулого року аналогічний літак було виведено з ладу білоруськими партизанами на авіабазі "Мачулищі".

А-50 - це дуже складна і специфічна техніка, яка є в арсеналі Росії. Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки повідомив, що у росіян налічується до 20 одиниць таких літаків.

"14 січня заступник голови Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Юрій Мисягін повідомив, що українські військові завдали удару по російських літаках А-50 та ІЛ-22, які перебували над акваторією Азовського моря."

"Згодом головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив про знищення Повітряними силами ЗСУ російських літаків дальнього радіолокаційного виявлення А-50 і повітряного пункту управління Іл-22."