Україну накриють зливи з грозами і похолодає: синоптик розповіла, де погіршиться погода

Україну накриють зливи з грозами і похолодає: синоптик розповіла, де погіршиться погода

Прогноз погоди на 30 травня в Україні

За прогнозами синоптика Наталії Діденко, у четвер, 30 травня, в Україні очікуються дощі з грозами. Зокрема, короткочасні опади та грози пройдуть на заході, півночі, Одещині, Миколаївщині, Вінницькій та Черкаській областях.

"При грозах може рвонути шквалом вітер. І навіть іноді можлива короткочасна сильна злива - будьте обережні, не затримуйтеся під час грози під старими деревами, паркуйте з прицілом на прогноз свій автомобіль, через стрибки атмосферного тиску може бути ускладнення з артеріальним тиском, боліти голова, "крутити" ноги-руки тощо", - попередила синоптик.

За останніми прогнозами, на сході, більшості південної та центральних областях також очікуються дощі, проте локальні й нерегулярні. Найнижча температура повітря очікується на Львівщині, Івано-Франківській області, Волині, Рівненщині, Закарпатті та Одеській області - протягом дня +20+23 градуси. На сході України буде спекотно, температура становитиме +26+30 градусів. На решті території очікуються +23+27 градусів.

У Києві прогнозуються періодичні дощі та грози, а температура повітря близько +24 градуси.

За прогнозами синоптика, у п'ятницю, 31 травня, очікується дощова нестійка погода з грозами. Особливо яскраво це проявиться на Правобережжі, де можливі сильні зливи, тоді як на Лівобережжі буде сонячно та локальні дощі.

Детальнішу інформацію про погоду у червні можна знайти у відповідній новині.

Читайте також: