Умєров представив Сирському партнерам з Німеччини, Франції та США

Глава Міноборони, Рустем Умєров, представив нового головнокомандувача Збройних Сил України (ЗСУ), Олександра Сирського, партнерам у Німеччині, Франції та США.

Про це Умєров повідомив у соцмережі Х (колишній Twitter), повідомляє "Хвиля".

"Генерал Сирський поінформував генерала Брауна про свої пріоритети на посаді Головнокомандувача Збройних Сил і свої подальші кроки", - повідомив Умєров.

Також, обговорили план дій на передовому та подальшу співпрацю.

Під час телефонної розмови з міністром Збройних Сил Франції, Себастьяном Лекорню, обговорили загальне розуміння ситуації на передовій, шляхи досягнення бойової переваги та першочергові завдання головнокомандувача ЗСУ.

У зустрічі з генеральним інспектором Бундесверу, Карстеном Брейєром, та генерал-полковником Сирським, поручник повідомив про ситуацію на передовій та подякував Німеччині за підтримку української армії.

"Обговорено потреби Сил оборони України в озброєнні, боєприпасах та засобах ППО. Ми орієнтовані на плідну співпрацю, ефективне спілкування та обмін досвідом у режимі реального часу", - зазначив Умєров.

Олександр Сирський замінив Валерія Залужного на посаді головнокомандувача ЗСУ. Він подякував своїм колегам та назвав головні цілі ЗСУ.