Уряд звернувся до торговельних мереж: подробиці

Уряд пропонує торговельним мережам брати участь у тендерах Міністерства оборони.

Про це сказала міністерка економіки Юлія Свириденко на зустрічі з представниками бізнесу. Про зустріч повідомив урядовий портал.

"Держава зацікавлена в тому, щоб великі торговельні мережі брали участь в поставках продовольства для армії", заявила Свириденко.

Зараз постачанням продуктів харчування займаються компанії, які закуповують продукцію у великих торговельних мережах, сказала.

"Оскільки ці товари вже є у вас в асортименті, потрібно вирішити питання логістики. Наше спільне завдання забезпечити безперебійне постачання армії продуктами харчування", звернулася урядовець.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Представники ритейлу погодилися, що для них це цікава пропозиція, яка потребує подальшого детального опрацювання, повідомляють в уряді.

Минулого місяця ЗМІ повідомили, що Мінборони закуповує продукти для військовослужбовців удвічі утричі дорожче, ніж у роздрібних магазинах Києва. Контракт на понад 13 млрд грн Міноборони уклало з фірмою зі статутним капіталом 1000 грн.

2 лютого суд заарештував звільненого заступника міністра оборони В'ячеслава Шаповалова.

Днем раніше правоохоронці повідомили про підозру йому, колишньому виконувачу обов'язків директора департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міністерства оборони Богдану Хмельницькому та ексзаступнику державного підприємства "Промоборонекспорт" Володимиру Терещенку. Хмельницького заарештували.