В ЦАХАЛ повідомили, чому відкладають наземну операцію у Секторі Гази

Терористична група ХАМАС виразила жалю про початок війни з Ізраїлем. Проте наземний наступ армії оборони Ізраїлю був відкладений зі стратегічних причин. Це повідомив головний штаб Армії оборони Ізраїлю, генерал-лейтенант Герці Галеві, повідомляє The Times of Israel.

Галеві заявив, "Ізраїль знаходиться в середині війни, яку розпочала терористична група ХАМАС і що вже жалкує про це". Він зазначив, що армія вже готувалася до наземної операції, але через тактичні й стратегічні важливості було прийнято рішення затримати її початок. Це надало змогу ЦАХАЛу краще підготуватися до наступного етапу.

Галеві сказав: "Ми використовуємо кожну хвилину для підготовки і занадто завдаємо противнику сильних ударів. Ми нищимо терористів, руйнуємо їх інфраструктуру і збираємо більше розвідданих для наступної фази".

ЦАХАЛ буде захищати свою країну всіма можливими засобами. Галеві наголосив, що подія, коли ХАМАС вбив 1400 людей в Ізраїлі, стала безпрецедентною з моменту створення держави. Він також зауважив, що це потребуватиме фундаментальних змін у безпеці Ізраїлю.

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) розпочне наземне вторгнення в Сектор Гази. Міністр оборони Ізраїлю Йоав Галлант заявив, що це буде "смертельна" атака. Він закликав військовослужбовців залишатися готовими до наступу.