В Україні заблокують деякі TikTok-канали

ЦПД співпрацює з TikTok для боротьби з російською пропагандою

Центр протидії дезінформації (ЦПД) при РНБО оголосив про початок офіційної співпраці з адміністрацією TikTok з метою блокування TikTok-каналів, які поширюють російську пропаганду та дезінформацію, повідомляє "Хвиля".

ЦПД проводить ряд заходів забезпечення блокування певних сторінок на TikTok українським користувачам.

ЦПД також закликає українських користувачів TikTok повідомляти про аккаунти, які проводять підтримку російської пропаганди проти України, з метою очищення українського інформаційного простору від російських пропагандистських роликів.

"Надсилайте посилання на ворожі ресурси на електронну адресу [email protected]", - закликають представники ЦПД.

Російська пропаганда війною проти України

Російська пропаганда є частиною інформаційної війни, яку Росія веде проти України та інших країн. Вона використовує різні канали, включаючи соціальні мережі, для поширення своїх ідеологічних поглядів та дезінформації.

Російська Федерація активно залучає прокремлівських журналістів та медіа з метою створення враження "рівноправної війни" та відвернення уваги від своєї агресії проти України.

У деяких європейських країнах, зокрема в Німеччині, Франції та Італії, було виявлено сотні російських лобістів, які активно працюють на підтримку російських інтересів.

Після повномасштабної воєнної агресії Росії проти України, російська пропаганда змінила свою стратегію та акцентує свою увагу на впливі на рішення, які приймаються в Європейському Союзі.