В Україні змінили назви двох міністерств

Логотип Міністерства оборони України
Логотип Міністерства оборони України

Міністерство культури та інформаційної політики України отримало нову назву

В Україні відбулися суттєві зміни в структурі двох міністерств. Кабінет Міністрів оприлюднив постанову №1028, згідно з якою змінено назви двох важливих відомств, повідомляє "Хвиля".

Міністерство культури та інформаційної політики України отримало нову назву – Міністерство культури та стратегічних комунікацій України.

Ця зміна сталася після призначення Миколи Точицького на посаду міністра цього відомства.

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України тепер називатиметься інакше

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України тепер називатиметься Міністерство розвитку громад та територій України.

Олексій Кулебу призначили міністром цього відомства.

Згідно з постановою уряду, обидва міністерства мають підготувати та подати пропозиції щодо внесення змін до законодавчих актів, пов'язаних з цими перейменуваннями, протягом двох тижнів.

Реорганізація урядових структур

Ці зміни є частиною триваючого процесу реорганізації урядових структур. У грудні 2022 року уряд об'єднав Міністерство інфраструктури з Міністерством розвитку громад та територій, створивши єдине відомство.

Однак, зараз можливо відбувається зворотний процес, який почався після звільнення міністра Олександра Кубракова. Є інформація про можливий поділ об'єднаного міністерства на два окремих відомства.

Також, кадрові перестановки торкнулися Офісу президента, де Володимир Зеленський представив своїх нових радників та заступників Єрмака.

Читайте також