Вбивство Ірини Фаріон. НСЖУ звернулася до Зеленського

Фото Ірини Фаріон і Зеленського
Фото Ірини Фаріон і Зеленського

Секретаріат Національної спілки письменників України засудив вбивство Ірини Фаріон

Секретаріат Національної спілки письменників України оприлюднив заяву щодо трагічної події, яка сталася у Львові 19 липня. Народна депутатка та захисниця української мови Ірина Фаріон була вбита на вулиці Масарика. Голова Спілки письменників України Михайло Сидоржевський осудив цей акт насильства та закликав українських керівників знайти та покарати винних.

У заяві письменники наголосили, що вбивство Ірини Фаріон несе негативні наслідки для всієї української нації, яка символізує патріотизм та національну незалежність. Вони закликають українське керівництво провести розслідування злочину та покарати винних, а також об'єднатися для захисту української культури та державності.

Заява також відзначає, що Львів, як символ української національної свідомості та незламності, мав негативне значення для злочину, що стався на його території.

Нагадаємо, що Ірина Фаріон померла в лікарні від отриманих поранень. Правоохоронні органи продовжують розслідувати цей злочин. Поки що про замахника немає жодних відомостей, але правоохоронці вважають, що вбивство було сплановане.

Читайте також