Виборча кампанія Гарріс зібрала рекордну суму за місяць — ЗМІ

Гарріс зібрала рекордну суму за місяць
Гарріс зібрала рекордну суму за місяць

Виборча кампанія Камали Гарріс, віцепрезидента США та кандидата в президенти від демократів, зібрала близько 500 мільйонів доларів за чотири тижні з моменту початку перегонів 21 липня. За словами Reuters, це є надзвичайним результатом, який свідчить про ентузіазм донорів перед виборами президента 5 листопада.

Гроші, зібрані для виборчої кампанії, мають важливе значення для рекламних акцій та агітації, які допомагають переконати людей прийти на виборчі дільниці та переконати тих, хто ще не вирішив, проголосувати на користь даного кандидата або іншого.

Гарріс почала свою виборчу кампанію після того, як президент США Джо Байден відмовився від своєї кандидатури. За перший тиждень своєї кампанії вона зібрала 200 мільйонів доларів і швидко отримала необхідну підтримку, щоб стати кандидатом від демократичної партії.

У липні команда Гарріс зібрала 310 мільйонів доларів, що зробило загальну суму зібраних коштів від штабу віцепрезидента і виборчої команди Байдена більше мільярда доларів, що стало найшвидшим збором такої суми за всю історію.

Кампанія республіканського кандидата Дональда Трампа заявила, що в липні зібрала 138,7 мільйона доларів і загалом має 327 мільйонів доларів.

Ентузіазм щодо кампанії Гарріс, кошти для якої у липні склали 377 мільйонів доларів, продовжується і в серпні, як свідчать пожертви від менших донорів, серед яких тисячі людей приходять на її мітинги в штатах.

Джерело: ZN.UA

Читайте також