Вибухи, вогонь, задимлення: з'явилися кадри тренувань ЗСУ під Києвом

В Україні для навчань військових створюють умови, які імітують справжні бойові дії.

Одне з таких навчань триває на Півночі. Про це повідомив командувач Об'єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв у Facebook 12 квітня.

За його словами, обстановка у Північній операційній зоні дозволяє не тільки постійно зміцнювати оборону, але й здобувати бійцям військову майстерність.

Так, на Київському напрямку тривають інструкторсько-методичні заняття з підрозділами Сил оборони

У межах полігону побудували смугу перешкод з психологічним й тактичним навантаженням. Наєв зауважив, що комплекс вправ розроблений на основі вивчення досвіду ведення бойових дій на Сході України.

"Смуга перешкод передбачає комплексну підготовку одразу для двох-трьох підрозділів і містить дію у складі відділення. Зокрема, командири відділень тут набувають умінь щодо керівництва й лідерських якостей, а їхні підлеглі військовослужбовці відпрацьовують питання обкатки танками, розгортання у бойові порядки, подолання різних перешкод, які імітують справжні бойові дії", сказав Наєв.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Смуга перешкод включає бойову стрільбу, природні ефекти з полум'ям та чорний димом, вибухами мін та снарядів, імітацією поранених та вбитих військових.

Генерал-лейтенант підкреслив, що додаткові стресові навантаження допомагають випрацювати у військових стійкість на полі бою.

За словами Наєва, у щоденних тренуваннях зростає сила духу бійців, а також міцніє воля та загартовується характер.

До тренувань залучені військові, які нещодавно повернулися зі Сходу України. Також особовий склад, який згодом буде виконувати завдання у справжніх боях. Бійці, які вже мають бойовий досвід, його відточують, а мобілізовані військові отримують.

"Надалі ми запланували оснащення цього навчального містечка майданчиком для тренування ведення бойових дій у місті, що наразі надзвичайно актуально, а також створення зони стрільби з різних видів озброєння та на різних дистанціях", підсумував Наєв.

Бої за Київ розпочалися після вторгнення Росії в Україну 24 лютого 2022 року. Наступ російських сил на Київ відбувався з північно-західного напрямку, з боку Чорнобильської зони відчуження та Білорусі, бої з російськими ДРГ з початку вторгнення відбувалися переважно на обох берегах Дніпра.

У жовтні 2022 року Головний розвідник України Кирило Буданов зазначив, що загроза чергового наступу Росії на Київ найближчими місяцями не спостерігається.

На випадок повторної спроби ворога захопити столицю Київ розробив план, повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.