Від Білорусі до Сомалі: хто, крім бійців КНДР, воює на боці Росії

Бійці КНДР воюють на боці Росії
Бійці КНДР воюють на боці Росії

Збройні сили України взяли в полон найманців з різних країн, починаючи з Пострадянського простору, таких як Білорусь і Таджикистан, і закінчуючи африканськими країнами, такими як Сомалі. Про це повідомив офіцер бригади "Рубіж", Максим Таран, в коментарі для ТСН.ua.

За його словами, такі найманці зазвичай не мають жодного досвіду війни і беруть участь в ній лише для отримання швидких грошей.

«У цьому відношенні, північнокорейські військові є ще більш небезпечними, оскільки вони володіють певною військовою підготовкою і вмінням співпрацювати один з одним. Навіть якщо вони не знають російської мови і не розуміють природи цієї війни, в певних умовах вони можуть боротися за виживання і взаємодіяти між собою. Тому, якщо вони дійсно призначені на військову діяльність, ймовірно, їх не шкодуватимуть і відправлять на передову, і тоді ми скоро побачимо їх власними очима», - заявив Максим Таран.

Нагадають, росіяни доставляють найманців з КНДР на фронт за допомогою вантажівок з цивільними номерами.

Раніше повідомлялося, що до п'ятниці понад п'ять тисяч північнокорейських солдатів переберуть на Курщину.

Навіть США не знають, з якою метою війська КНДР відправилися на Курщину.

До слова, Північна Корея найближчим часом направить до Росії другу групу військ. Про це пишуть за посиланням на дані південнокорейського розвідування Reuters і Bloomberg.

Також президент України Володимир Зеленський заявив, що вже 27-28 жовтня перші військові з КНДР будуть задіяні Росією у зонах бойових дій на сході України.

Південнокорейська розвідка заявляє, що Північна Корея вже відправила приблизно 3 тисячі військових до Росії для підтримки російських окупантів у війні проти України.

Як повідомлялося, військові запаси Північної Кореї дозволяють їй продовжувати воєнні дії протягом трьох місяців. Агентство Yonhap заявляє, що заводи КНДР змогли працювати на повну потужність, щоб задовольнити потреби російських збройних сил в озброєннях.

Читайте також