Відключення електроенергії з грудня можливі навіть за відновлення генерації: важливі умови

Відключення електроенергії на період відновлення генерації
Відключення електроенергії на період відновлення генерації

Володимир Кудрицький, колишній очільник НЕК "Укренерго", заявив в інтерв'ю "Економічній правді" від 9 вересня, що навіть при виконанні всіх планів з відновлення генеруючих потужностей відключення електроенергії взимку є ймовірними.

Кудрицький стверджує, що уникнути відключень можна лише за умови надзвичайно теплої зими з температурою від +5 до +15 градусів і без нових атак на енергетичну інфраструктуру з боку Росії. Але він вважає цей сценарій неправдоподібним.

"Я вважаю, що при холодній погоді будуть відключення, навіть якщо всі плани з відновлення генерації будуть виконані", - підкреслив Кудрицький.

Володимир Кудрицький, Укренерго

Експерт передбачає, що обмеження електропостачання можуть розпочатися з грудня, так як листопад зазвичай не характеризується суворими морозами. Він наголошує, що саме холодна погода стане головним фактором введення обмежень споживання електроенергії.

Кудрицький також додає, що при температурі вище нуля Україна може обійтися без відключень. Проте при тривалих морозах, наприклад, при середньодобовій температурі -10°C, він не бачить можливості повністю замістити дефіцит електроенергії.

Нагадаємо, в Україні повернули відключення світла: де діятимуть графіки 12 вересня.

Читайте також