Відмивав гроші для Путіна: в Україні арештували майно російського олігарха

Суд арештував 32 млн грн найбільшого в Україні виробника металургійного глинозему та гідроксиду алюмінію, власником якого є підсанкційний російський олігарх Олег Дерипаска.

Раніше за клопотаннями прокурорів арештовали майно цього суб'єкта господарювання 12 земельних ділянок, комплекс морського порту, квартири, адмінбудівлі, виробничі цехи, 46 транспортних засобів, 240 одиниць спеціальної техніки. Про це у понеділок повідомив Офіс генерального прокурора.

Загальна вартість арештованих активів перевищує 1 млрд грн.

"За даними слідства, у 2000 році це українське підприємство було приватизовано холдингом, який належить російському олігарху. Наразі він знаходиться під санкціями США та ЄС. Підставами для їх застосування стало відмивання грошей в інтересах президента держави-агресора", пише прокуратура.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Досудове розслідування триває.

Йдеться, зокрема, про кримінальне провадження за фактами фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України, диверсії, а також планування, підготовки, розв'язування та ведення агресивної війни.