Військові хакери зламали сайти 11 російських компаній та залишили оригінальне повідомлення

Українські хакери врізалися в роботу російських компаній

З нагоди річниці вторгнення українські кіберактивісти атакували 11 російських компаній. На стартових сторінках цих веб-ресурсів з'явилися зображення російських лідерів і героїв мемів, які обговорюють невдалий план захоплення України. Про це повідомляє "Главком", посилаючись на власні джерела.

Серед атакованих компаній є сайт міського водоканалу Чебоксар, який обслуговує російську військову частину, і сайт приватної охоронної компанії "Беркут", яка пов'язана з російською армією.

Інші компанії також постраждали

Серед інших атакованих компаній є "Фактор" і "Тедоколор", які надають ремонтні послуги для окупаційної армії.

Нагадаємо, що наприкінці минулого року хакери-проукраїнці атакували компанії, що співпрацюють з російською окупаційною армією.

Інші успішні атаки українських хакерів

Раніше повідомлялося, що на сайтах трьох російських компаній з'явилася фотографія головнокомандувача Збройних Сил України Валерія Залужного разом з українськими вояками. Це був вітальний подарунок до свята. Також хакерам вдалося зламати сайт Міністерства праці і соціального захисту РФ разом із СБУ.

Українські хакери здобули доступ до великої кількості документів, таких як статистика щодо проведення операцій Спеціальних Військових Операцій, особисті дані військовослужбовців, матеріали доповідей Путіну і довідки щодо протезувань.

Крім того, українські хакери проникли до бази даних одного з найбільших банків Росії - "Альфа-Банку" і викрали велику кількість інформації про клієнтів цього банку. Також хакери зламали канали інтернет-телебачення в окупованому Криму і показали звернення президента України Володимира Зеленського.