Військові можуть отримати грошову допомогу під час встановлення інвалідності: як оформити

Військові отримують грошову допомогу при інвалідності
Військові отримують грошову допомогу при інвалідності

Українці можуть отримати грошову допомогу при встановленні інвалідності

Прес-служба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України повідомила, що військовослужбовці з довідкою медико-соціальної експертної комісії щодо встановлення інвалідності або втрати працездатності зможуть отримати одноразову грошову допомогу.

Крім цього, таку допомогу можна отримати не пізніше, ніж через 3 роки після видачі довідки. Для цього потрібно подати рапорт до командира військової частини або до Територіального центру соціального обслуговування, де перебувають колишні військовослужбовці.

«Комісія Міноборони приймає рішення про призначення грошової допомоги та їх передає до військової частини або Територіального центру соціального обслуговування, які здійснюють виплати», - зазначили в Мінреінтеграції.

У процесі подання документів необхідно представити копії паспортів, ідентифікаційного номеру та банківського рахунку, а також довідки про поранення або захворювання, які видав командир військової частини, постанови військово-лікарської комісії та документи, що підтверджують звільнення зі Збройних Сил України.

Нагадаємо, громадяни України отримають доплати від Всесвітньої організації охорони здоров'я в березні.

Читайте також