Військовий оцінив стан Чорноморського флоту РФ після ударів ЗСУ

Російський Чорноморський флот у втраті

Після активних наступницьких операцій Збройних сил України, Чорноморському флоту Росії залишилося тільки півтора десятка серйозних кораблів. Про це повідомив Капітан запасу ВМС Павло Лакійчук в ексклюзивному інтерв’ю програмі ТСН.

За його словами, у складі російського флоту залишилися три підводні човни, три фрегати (не враховуючи старих та тих, що зараз в Середземному морі) і кілька ракетних корветів, які здатні нанести сильний удар. Крім того, він зазначив, що після потоплення крейсера "Москва" в Чорному морі, найбільшим військовим кораблем став корабель Північного флоту, який був затягнутий до Чорного моря ще до початку повномасштабної війни.

Лакійчук також розповів про ховання російськими військовими кораблів у Новоросійському порту, зокрема згадав про грандіозний корабель "Петр Моргунов", який схований там. За його словами, російські військові приховують цей корабель через страх від українських дронів та ракет. Лакійчук навіть порівняв ситуацію з хованням корабля "Петр Моргунов" з діями Гітлера щодо дредноутів. Він також відзначив, що й цей корабель, ймовірно, буде потоплений.