Військовослужбовці можуть оформити грошову допомогу: кому належить

Військовослужбовцям пропонують одноразову грошову допомогу при інвалідності

Військовослужбовці мають можливість отримати одноразову грошову допомогу, якщо встановлена інвалідність. Для цього потрібно мати довідку медико-соціальної експертної комісії (МСЕК) про інвалідність або втрату працездатності.

Отримати таку допомогу можна після 3 років після отримання довідки, стосовно якої була запитана встановлена інвалідність. Для цього потрібно подати рапорт до командира військової частини.

Також, військовослужбовці, які звільнилися з ЗСУ, повинні надати документи до територіальних центрів соціального забезпечення (ТЦК) та служби праці, де вони зареєстровані.

Місце подання документів заповнюється заявою встановленого зразка та дозволом на обробку персональних даних.

Також потрібно підготувати копії таких документів: паспорта, ідентифікаційного номера, номера банківського рахунку, довідок про обставини поранення, виданих командиром військової частини, постанов Військово-лікарської комісії (ВЛК) про причинний зв'язок поранення чи захворювання, довідки МСЕК про встановлення втрати працездатності чи інвалідності, виписки з наказу командира військової частини про звільнення.

Також, особи, які вже звільнилися з ЗСУ, повинні подати витяг з наказу про виключення зі списків військової частини.

Рішення про призначення одноразової допомоги приймає комісія Міноборони і передає його до військової частини або ТЦК та СП, які виплачують грошову допомогу.

Нагадаємо, раніше були визначені регіони, де мобілізованим виплачують грошову допомогу.