Вісім країн ЄС закликали запровадити нові санкції проти Росії через смерть Навального

Демонстрація протесту проти смерті Навального
Демонстрація протесту проти смерті Навального

Країни Європейського Союзу висловили стурбованість через смерть організатора опозиції у Росії, Олексія Навального. Декілька з них вимагають запровадити санкції проти російських суддів і прокурорів.

За інформацією від Reuters, які цитують отриманий лист, 8 країн ЄС виступили з цією ідеєю. Чехія, Естонія, Фінляндія, Литва, Латвія, Польща, Швеція та Румунія підписали та відправили лист до голови дипломатії ЄС Жозепова Борреля. У листі вони закликають запровадити санкції проти судової системи Росії.

За неофіційною інформацією, Нідерланди, Франція, Ірландія і Данія також підтримали цей лист.

"Смерть Навального - ще один приклад зростання систематичного пригнічення в Росії. Це потребує спільних дій. Ми вважаємо, що є достатні підстави для запровадження окремого режиму санкцій проти Росії з метою вирішити ситуацію в країні", - заявили передставники країн у листі.

Представники цих країн пропонують запровадити санкції проти тих, хто причетний до політично мотивованих рішень, які стосуються громадянського суспільства, опозиції та їх затримання. Вони особливо згадують людей, які працюють у судовій системі Росії.

Джерело: 24 канал

Читайте також