Влада Чехії заблокувала рахунки і заарештувала майно російського олігарха Євтушенкова

Влада Чехії заблокувала рахунки і заарештувала майно російського олігарха-мільярдера Володимира Євтушенкова.

Зокрема, управління фінансового аналізу Чехії заблокувало банківські рахунки та заморозило активи олігарха, який був внесений до санкційного списку Чехії минулого місяця. Про це повідомляє "Радіо Прага".

Зазначається, що Євтушенков має зв'язки з президентом Росії Володимиром Путіним і є найвідомішим російським бізнесменом, до якого Чехія застосувала санкції на сьогоднішній день.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Він має нерухомість у місті Карлові Вари вартістю понад 500 млн чеських крон.

Як відомо, національний список санкцій Чехія складає згідно з власним "законом Магнітського", ухваленим у січні цього року з метою більш ефективного забезпечення захисту прав людини.

Закон був запроваджений на пропозицію МЗС Чехії на тлі триваючого вторгнення Росії в Україну з метою припинення діяльності організацій і режимів, що порушують права людини або використовують терористичні методи та кібератаки.

Вищий антикорупційний суд за матеріалами Державного бюро розслідувань націоналізував активи кількох наближених до Кремля російських олігархів на мільярди гривень.

Серед них столичний ТРЦ Ocean Plaza, орієнтовною вартістю понад $350 млн, 88,89% акцій АТ "Перший інвестиційний банк", ТОВ "Глухівський кар'єр кварцитів" та ТОВ "Миколаївський глиноземний завод". Про це пише ДБР.

Серед кінцевих бенефіціарів російські олігархи Аркадій та Ігор Ротенберги, Олег Дерипаска та Євген Гінер.