Влада Харківщини готує примусову евакуацію сімей з дітьми

Розширення примусової евакуації в Харківській області

У Харківській області планується розширення примусової евакуації сімей з дітьми ще в 18 населених пунктах. Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

«Найближчим часом на Раді оборони області порушимо питання щодо примусової евакуації родин із дітьми з 18 сіл Великобурлуцької та Вільхуватської громад. Зараз там проживають родини зі 161 дитиною», – наголосив Синєгубов.

Голова ОВА зазначив, що росіяни використовують увесь арсенал зброї на території області, загрожуючи життям цих сімей. Зокрема, вони застосовують артилерію, БПЛА, міномети та авіацію.

«У 57 населених пунктах Великобурлуцької, Вільхуватської, Кіндрашівської та Курилівських громадах проживають 1082 дитини. Тут плануємо запровадити обов'язкову евакуацію. Маємо листи від Куп'янської РВА», – повідомив глава ОВА.

Раніше на Донеччині було оголошено про примусову евакуацію з дев'яти сіл області.

Продовжується війна РФ проти України

Протягом 736 днів триває широкомасштабна війна РФ проти України. За останню добу відбулося 73 бойових зіткнення. Ворог завдав два ракетних та 79 авіаційних ударів, а також здійснив 90 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок цих терористичних атак загинули та поранені члени цивільного населення, пошкоджені будинки та інфраструктура.

Читайте також:

  • Рідні дитини, яка померла від серцевого нападу в Авдіївці, знялися в пропагандистському сюжеті
  • Після Авдіївки – Куп’янськ? Розмова з мером міста, на яке націлилися окупанти