Ворог намагався прорвати оборону ЗСУ на чотирьох напрямках – Генштаб

Уже 708-й день триває повномасштабна війна Росії проти України. За цей час ворог влаштував 58 бойових зіткнень. Протягом минулої доби було два ракетних удари, один з яких призвів до пошкоджень цивільної інфраструктури Мирнограду Донецької області. Також було здійснено 66 авіаційних ударів і 38 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ і населених пунктах. Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Ситуація на Волинському та Поліському напрямку

Оперативна обстановка тут не змінилася. Немає ознак наступальних угруповань. Залишається присутністі підрозділів збройних сил Білорусі в прикордонних районах.

Ситуація на Сіверському та Слобожанському напрямках

Противник продовжує мати військову присутність в прикордонних районах, відбувається диверсійно-розвідувальна діяльність, а також обстріли з території Росії. Ворог також нарощує міно-вибухові загородження вздовж кордону України. Були здійснені авіаційні удари по населених пунктах Вовчанськ, Вільхуватка Харківської області. Артилерійським і мінометним обстрілам піддались більш ніж 40 населених пунктів, включаючи Клюси Чернігівської області, Волфине, Катеринівка, Володимирівка, Писарівка Сумської області, Уди, Вовчанськ, Мала Вовча Харківської області.

Ситуація на Куп'янському напрямку

Наших захисників успішно відбили п'ять атак поблизу Іванівки Харківської області. Ворог також здійснив авіаційні удари в районах Колодязне, Синьківка, Піщане Харківської області. Більше 15 населених пунктів потрапили під артилерійський і мінометний обстріл, включаючи Синьківку, Табаївку, Іванівку, Берестове Харківської області.

Ситуація на Лиманському напрямку

Наших захисників успішно відбили атаку біля Тернева Донецької області, де ворог не зміг прорвати оборону. Противник також здійснив авіаційний удар в районі Спірного Донецької області. Близько 15 населених пунктів, включаючи Білогорівку Луганської області та Ямполівку, Верхньокам'янське, Спірне Донецької області, потрапили під ворожий артилерійський і мінометний вогонь.

Ситуація на Бахмутському напрямку

Силами оборони відбито атаку неподалік Кліщівки Донецької області, де ворог не зміг покращити своє тактичне положення. Близько 10 населених пунктів потрапили під артилерійський і мінометний вогонь, включаючи Григорівку, Богданівку, Кліщівку, Андріївку, Нью-Йорк Донецької області.

Ситуація на Авдіївському напрямку

Наших захисників успішно відбили 15 атак поблизу Авдіївки, а також ще п'ять - біля Первомайського і Невельського Донецької області, де ворог намагався прорвати оборону. Противник також здійснив авіаційні удари в районах Суха Балка, Новобахмутівка, Новокалинове, Очеретине і Орлівка Донецької області. Більше 15 населених пунктів потрапили під артилерійський і мінометний обстріл, включаючи Новобахмутівку, Бердичі, Степове, Авдіївку, Сєверне, Невельське Донецької області.

Ситуація на Мар'їнському напрямку

Сили оборони змушують ворога стримувати атаки неподалік Красногрівки, Георгіївки і Новомихайлівки Донецької області. Окупанти намагалися покращити своє тактичне положення 11 разів підтримкою авіації, а також здійснили авіаційні удари в районах Костянтинівки і Єлизаветівки Донецької області. Багато населених пунктів, включаючи Красногорівку, Курахове, Георгіївку, Побєда, Новомихайлівку, Катеринівку потрапили під ворожий артилерійський і мінометний обстріл.

Ситуація на Шахтарському напрямку

Противник не вів наступальних дій. Були здійснені авіаційні удари в районах Вугледар, Новодонецьке і Старомайорське Донецької області. Більше 10 населених пунктів потрапили під артилерійський і мінометний обстріл, включаючи Водяне, Вугледар, Пречистівку, Золоту Ниву Донецької області.

Ситуація на Запорізькому напрямку

Силами оборони було відбито атаку ворога поблизу Роботиного Запорізької області. Також були здійснені авіаційні удари в районі Новодарівки Запорізької області. Більше 20 населених пунктів потрапили під артилерійський і мінометний обстріл, включаючи Полтавку, Червоне, Чарівне, Малу Токмачку, Роботине, Кам'янське Запорізької області.

Ситуація на Херсонському напрямку

Ворог не відмовляється від свого наміру висунути українські підрозділи з плацдармів на лівому березі Дніпра. Протягом минулої доби було зроблено 13 безуспішних спроб штурму позицій наших військ. Також були здійснені авіаційні удари в районах Новокаїри, Червоний Маяк, Новоберислав, Берислав, Кринки Херсонської області. Міста Херсон та Солончаки, Очаків Миколаївської області потрапили під артилерійський обстріл. Також були обстріли з реактивних систем залпового вогню в районі Ольгівка, Кринки, Тягинка, Іванівка, Новотягинка, Токарівка, Чорнобаївка Х