"Ворог вперто готується взяти реванш" – Сирський доповів про ситуацію на найгарячіших напрямках

На східних напрямках складна оперативна обстановка. Противник намагається вийти на кордони Донецької та Луганської областей.

На Куп'янському напрямку ворог завершує підготовку штурмових загонів, щоденно обстрілює наші позиції з артилерії та мінометів, повідомив командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський.

На Лиманському напрямку продовжується заміна військ на частини 25 армії, які сформували та перекинули з російської території.

"На Бахмутському напрямку тривають запеклі бої, ворог намагається утримати займані позиції, але наші підрозділи героїчно, крок за кроком, вибивають загарбників з рідної землі. У таких непростих умовах необхідно приймати миттєві та правильні рішення, реагуючи на зміни в характері дій противника та загрози, які виникають з його боку", вказав Сирський.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Розв'язанню цих питань була присвячена робота командувача у військових частинах ОТУ "Лиман" та "Соледар". Спільно з командирами ОТУ і бригад він розглянув усі можливі варіанти дій противника й ухвалив управлінські рішення.

"Основне наше завдання забезпечити надійну оборону, не допустити втрату займаних рубежів та позицій на Куп'янському і Лиманському напрямках, а також успішно просунутись вперед та вийти на визначені рубежі на Бахмутському напрямку", підсумував генерал-полковник.

Українські війська закріплюються на досягнутих рубежах на півдні та здійснюють заходи контрбатарейної боротьби. Про це вранці 5 вересня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Геолокаційні кадри показують, що українські сили просувалися на південь від Роботиного і на захід від Вербового. Про це повідомляє Інститут вивчення війни.