Вже на початку квітня: українців попередили про важливий нюанс при знятті показань за газ

Українцям нагадали важливий нюанс при передачі показнь лічильників за газ.

Як передає "Хвиля", про це повідомляється на порталі Portmone.

Так, українцям не слід забувати, що потрібно регулярно знімати показання з газового лічильника та передавати результати, щоб комунальні компанії могли правильно розрахувати оплату за споживання.

При цьому в українців може бути встановлений один із видів газових лічильників – електронний та механічний. Споживачам пояснили, як знімати та передавати показання у тому чи іншому випадку.

Газовий лічильник із показаннями

Зокрема, на механічному газовому лічильнику встановлено табло із восьми цифр. Однак передавати потрібно не все, а лише ту частину, яка стоїть до коми чи крапки. Тобто дані читаються зліва направо. Також слід не забути вказати нулі зліва перед числом. Якщо ж коми немає, записуйте число повністю.

У свою чергу, електронні лічильники оснащені таблом з ряду цифр, а розділені вони комою або рамкою червоного кольору. Для передачі показань потрібно записувати лише те, що стоїть після нулів і перед червоною рамкою зліва направо.

Споживачам також радять фіксувати показання лічильника 1 числа кожного місяця, а передавати їх до комунальних компаній з 1 по 5 число того ж місяця.

Нагадаємо, в Нафтогазі висловилися про стан енергосистеми та постачання газу.