Загроза нацбезпеці США пов'язана з відправкою Росії ядерної зброї в космос – ЗМІ

Російська Федерація планує розмістити ядерну зброю у космосі, що спричинило серйозну тривогу в США. Про це повідомляє ABC News.

Середа стала днем, коли Джейк Салліван, радник Білого дому з національної безпеки, і провідні законодавці з Конгресу намагалися заспокоїти громадськість після попередження голови комітету Палати представників про загрозу національній безпеці, пов'язану з іноземним військовим потенціалом.

Джерела повідомили, що США отримали розвідувальні дані щодо бажання Росії розмістити ядерну зброю в космосі. Проте, це стосується використання її проти супутників, а не ядерного удару на Землю.

Цей випадок є тривожним, але дуже чутливим. Кілька членів Конгресу, не зачіпаючи прямо тему, швидко визнали її серйозністю, не піднявши суспільну тривогу.

«Ми збираємося спільно працювати над вирішенням цього питання, як і з усіма іншими конфіденційними питаннями», - заявив Майк Джонсон, спікер Палати представників журналістам.

Член палати представників Джим Хаймс, демократ з Коннектикуту і високопосадовий член комітету з розвідки, підтвердив це у своїй заяві, назвавши попередження «значним», але «не приводом для паніки».

«Що стосується розкриття більшеї кількості інформації щодо цього питання, ми можемо обговорити це, але не в публічних обговореннях», - зазначив Хаймс.

Раніше повідомлялося, що члени комітету Палати представників США отримали дані про серйозну загрозу національній безпеці, пов'язану з Росією. Глава комітету Майк Тернер передав всім членам Конгресу розвідувальну інформацію щодо «серйозної загрози національній безпеці».