Залишив справу свого життя та став на захист України. Згадаймо музиканта Сергія Артемова

Пам'ять про музиканта-героя Сергія Артемова

Кожен день о 9 ранку українці вшановують пам'ять жертв російсько-української війни. Сьогодні ми згадуємо Сергія Артемова, учасника гурту Vibe Trio з Дніпра, який вибрав шлях захисту своєї країни. Він загинув у Бахмуті від мінометного обстрілу 18 квітня 2023 року. Уламок снаряда вразив його серце, що стало фатальним для 29-річного музиканта.

«Виконуючи бойове завдання, у Бахмуті загинув український музикант та композитор Сергій Артемов. Донедавна я мріяв, як після війни гратиму з Сергієм його нову музику… Сказати, що це боляче – не сказати нічого… Це тяжка втрата не тільки для його сім'ї, друзів, побратимів, а і для всієї української культури», – написав Яків Цвєтінський, друг із гурту.

Сергій був талановитим музикантом і композитором, який грав на бас-гітарі, контрабасі, викладав сольфеджіо і був активним учасником музичного життя. Разом з гуртом Vibe Trio він брав участь у різних фестивалях та записував джазові альбоми.

«Сергій прекрасний музикант, завдяки чому ви з великою вірогідністю можете його знати. Він мав відчуття прекрасного, його мотивація на створення музики завжди притягувала і давала віру, що з ним можна зробити щось справжнє та значуще», – згадали його колеги.

Сергія також описують як неупередженого, щирого і доброго чоловіка, який завжди готовий був допомогти і захищати своїх побратимів. Він став справжнім героєм, який віддав своє життя за свободу і незалежність України.

Музиканти гурту Vibe Trio планують випустити альбом з записами Сергія і ноти його композицій для широкої аудиторії. Це стане способом вшанування пам'яті та продовженням того, чим він жив і що любив робити.

Главком приєднується до хвилини мовчання та вшановує пам'ять героїв, загиблих у боротьбі за свободу. Ми запалюємо свічки пам'яті та схиляємо голови перед загиблими українцями, які віддали життя за свою Батьківщину.