«Завдає руйнівного ефекту». Буданов розповів про шкоду від Telegram

Telegram - проблема для національної безпеки

Очільник Головного управління розвідки Кирило Буданов заявив, що Telegram є проблемою з погляду національної безпеки та має "руйнівний ефект" всередині країни. Він підкреслив це на форумі Kyiv Stratcom Forum 2024.

Telegram, з погляду національної безпеки, точно є проблемою. Це треба розуміти. До того ж таки я абсолютно проти утисків свободи слова. Але це вже занадто. Тобто у нас будь-яка людина може зробити канал, почати на ньому писати все, що їй заманеться, а коли щось починають робити, прикриватися тим, що це свобода ЗМІ. Та це не свобода ЗМІ, це трошки інакше називається

Керівник ГУР також зазначив, що Telegram читають усі, і це завдає великої шкоди в усіх сферах. Однак, він зазначив, що за допомогою Telegram можна інформувати людей на окупованих територіях.

Народний депутат Микола Княжицький анонсував законопроєкт про регулювання Telegram та інших подібних платформ в Україні. Він сказав, що протягом двох років війни Telegram став основною платформою для отримання новин. Депутат також зазначив, що ця соцмережа має російське походження та співпрацює з кремлівською владою.

Адміністрація Telegram відмовляється блокувати канали з російською пропагандою, що може призвести до блокування месенджера в Україні. Про це заявив депутат Ярослав Юрчишин, голова комітету Верховної Ради з питань свободи слова.

Рада також розглядає законопроєкт, який має на меті регулювання роботи Telegram в Україні.

Додаткова інформація на цю тему:

  • Telegram, стоп? Дуров, ти де? Україна "перепрошує" інформпростір
  • Головна небезпека Telegram-каналів в Україні
  • Чому й навіщо українське суспільство зробили заручником російського Telegram?