«Зброя сама не стріляє»: український генерал рішуче звернувся до військовозобов’язаних

Сухопутні війська ЗСУ закликають військовозобов'язаних стати до лав армії

Генерал-лейтенант Олександр Павлюк, командувач Сухопутних військ Збройних Сил України, заявив у соціальній мережі Фейсбук, що найбільша проблема армії - брак людей, незалежно від технічного озброєння, яке передають Україні союзники. Він закликав військовозобов'язаних знайти мужність і приєднатися до ЗСУ.

«Сьогодні ті ж самі люди говорять, що наша армія найсильніша і найфаховіша у Європі, світі. У нашому розпорядженні західне озброєння. Ми знаємо і розуміємо задуми ворога. Маємо талановитих і досвідчених командирів. Два роки тому ми обороняли Київ, а тепер вражаємо військові цілі за тисячу кілометрів від лінії зіткнення власними військовими технологіями. Але скільки б допомоги ми не отримали, скільки б зброї у нас не було – нам бракує людей!» - заявив Павлюк.

Павлюк заявив, що техніка не може діяти без людей, тому підрозділи мають оновлюватися.

«Російські пропагандисти змусили багатьох повірити в те, що мобілізація – це не про захист своєї держави від агресора, а про несправедливість і порушення прав. Я розумію бажання людей жити мирним життям, подорожувати, будувати кар’єру. Але є об’єктивна реальність: Росія відмовляє нам у праві на існування. Ворог розуміє тільки мову сили», - акцентував Павлюк.

Він застеріг, що якщо українці не зупинять окупантів, то не буде ніякого мирного життя. Він закликав українців залишити емоції і не піддаватись провокаціям.

«Чим більше українців знайдуть у собі мужність стати до лав ЗСУ, тим менше буде шансів у Росії втілити її кровожерливі задуми. І тим скоріше українські міста повернуться до нормального безпечного життя. Тому я закликаю українців залишити емоції, не піддаватись провокаціям. Маємо усвідомити, що відсидітися нікому не вдасться. Адже на кону – доля країни, доля нашої нації. Росія нікого не залишить в спокої: ні тих, хто сховався, ні тих, хто зрадив Україну», - підсумував Павлюк.

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки завершив роботу з законопроєктом про мобілізацію. Кабінет міністрів також вніс законопроєкт до Верховної Ради, що спрямований на удосконалення проведення мобілізації та обліку військовослужбовців. Уряд пропонує змінити призовний вік та встановити обмеження для осіб, що ухиляються від військового обліку та служби.