Зеленський хоче поїхати на засідання Генасамблеї ООН ‒ МЗС

Напередодні річниці повномасштабної російської війни проти України президент Володимир Зеленський хоче особисто виступити на засіданні Генасамблеї ООН.

Однак, остаточної інформації щодо його візиту поки немає, розповіла у коментарі Associated Press заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова.

За її словами, Зеленський хоче особисто виступити перед представниками країн ООН, але візит залежить від багатьох факторів. У тому числі від ситуації на фронті.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Наш президент хотів би приїхати, має бажання, але все ще питання, чи буде ситуація з безпекою така, яка дозволить йому приїхати", ‒ наголосила Джапарова.

Генеральна Асамблея запланувала дебати на високому рівні щодо війни на 23 лютого. А наступного дня, у річницю російського вторгнення, пройде міністерське засідання Ради Безпеки ООН.

За словами Джапарової, Зеленський хотів би, аби ООН ухвалила резолюцію щодо української формули миру, а також підтримала створення спецтрибуналу проти Росії.

Закінчити воєнні дії можна буде лише тоді, коли з території України більше не буде виходити загроза Росії і коли закінчиться дискримінація для російськомовного населення цієї країни. Росія готова до сценарію, за якого цього можна досягти мирним шляхом, за допомогою переговорів. В іншому разі Москва доб'ється свого військовим шляхом. Про це на засіданні Ради Безпеки заявив постійний представник Росії в ООН Василь Небензя.

Постійний представник України в ООН Сергій Кислиця вчергове потролив російську делегацію. Він прокоментував висловлювання представника Росії в ООН Василя Небензі про "досягнення цілей" війни проти України. Він, зокрема, написав, що "демагогія подібна до водоростей", а Росія "є водоростями Ради Безпеки ООН".