Зеленський назвав три чинники, від яких залежить міць армії України

Зеленський назвав ключові пункти для міцності української армії

Президент України Володимир Зеленський розкрив три головні фактори, які впливають на міць української армії, перехоплення ініціативи над ворогом та шанси на наступальні дії.

Зеленський зробив це заяву під час прес-конференції, яка відбулася зустрічі з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом, що прибув до Києва неоголошеним візитом.

Першим ключовим елементом, на який звернув увагу Зеленський, є схвалення фінансової підтримки від партнерів, включаючи США.

Другим аспектом, зазначив президент, є своєчасна поставка зброї в Україну.

На третьому місці, за словами глави держави, стоїть постачання "конкретної" зброї, яка необхідна нашій країні.

Зеленський зазначив, що перший пункт виконаний, що означає, що можна розраховувати на ці кошти. Про другий пункт, який стосується поставок зброї, позитивні зміни він ще не побачив, хоча частково поставки вже здійснені. Водночас, президент наголосив на необхідності прискорити цей процес.

Третій пункт, за його словами, є найважливішим, оскільки стосується саме постачання необхідної зброї для України.

"І ось це "що" найголовніше. Я вже не говорю про четвертий пункт, де ми можемо використовувати ту чи іншу зброю. Це окрема бесіда. Тому ми вдячні партнерам, але є ще два пункти важливі", - додав Зеленський.

Слід зазначити, що Єнс Столтенберг раніше закликав союзників НАТО прискорити допомогу та наголосив, що для перемоги України ще є шанс.