Зеленський прибув до Нідерландів. Виступить в Гаазі

Президент України Володимир Зеленський після візиту до Фінляндії ввечері 3 травня прибув до Нідерландів.

У четвер, 4 травня, у Зеленського запланована зустріч з прем'єр-міністром Марком Рютте, повідомляє NOS.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Це перший візит Зеленського до Нідерландів як президента України. За інформацією нідерландської телерадіомовної корпорації, український лідер летів урядовим літаком Нідерландів. Тим часом в МЗС країни поки не коментують візит.

За інформацією джерел NOS, Зеленський планує виступити у Гаазі з промовою під назвою "Немає миру без справедливості".

Оновлено на 11:06

У Гаазі Володимир Зеленський вже провів зустріч із президентом сенату Яном Брауном та головою палати представників Верою Бергкамп. Далі буде візит до Міжнародного кримінального суду та зустріч із його президентом Пьотром Хофманскі та секретарем Освальдо Завала Агілером. Про це повідомив прессекретар президента України Сергій Никифоров.

Також у програмі велике звернення Зеленського до нідерландського суспільства та представників міжнародних судових інституцій, розташованих у Гаазі.

"Володимир Зеленський зустрінеться окремо із прем'єр-міністром Нідерландів Марком Рютте та у тристоронньому форматі також із прем'єр-міністром Бельгії Александером де Кроо. Також буде аудієнція у короля Віллєма-Александра і візит на базу військово-повітряних сил Нідерландів", зазначив Никифоров.

Україна повинна стати наступним членом НАТО після того, як до Північноатлантичного альянсу приєднається Швеція. Про це заявив президент України Володимир Зеленський на спільній з прем'єр-міністрами Ісландії, Данії, Норвегії і Швеції пресконфееренції у Гельсінкі.

Президент Володимир Зеленський 3 травня зустрівся зі спікером парламенту Фінляндії Петтері Орпо та прем'єр-міністром Норвегії Йонасом Гаром Стере.