Зеленський про обстріл Харкова: немає раціональних пояснень, чому Patriiot не закривають небо над українськими містами

Російський терор проти Харкова стає ще жорстокішим

Президент України Володимир Зеленський заявив, що російський терор проти міста Харкова має особливо підступний характер. Він коментував новий обстріл, що стався 27 березня.

"Намагання загнати понад мільйон людей у блекаут, постійні удари ракет і 'шахедів'. Тепер – авіабомби.

За його словами, обстріл відбувся по звичайній вулиці, по будинках та школах, тобто по цивільних об'єктах. Наразі відомо про одну загиблу особу. Зеленський висловив свої співчуття рідним та близьким загиблого.

Президент повідомив, що щонайменше 19 людей постраждали, серед них є діти:

"Зокрема, дівчинка 2022 року народження та хлопчик 2023 року народження. Усім постраждалим надається необхідна допомога. На місці влучання працюють всі необхідні служби і я хочу подякувати всім, хто рятує нормальне життя Харкова кожен день".

Зеленський наголосив, що зміцнення української протиповітряної оборони та отримання Україною бойових літаків F-16 є життєво важливими завданнями.

"Немає жодних раціональних пояснень, чому 'петріоти' з усього світу досі не закривають небо Харкова та інших наших міст, які страждають від російських терористів. Ми працюємо кожен день, щоб надати більше захисту життю наших людей та нашій Україні", - додав президент.

Нагадаємо, Володимир Зеленський відвідав будівництво фортифікацій на Сумщині.