Зеленський прокоментував Мінські угоди і розповів про розмову з Путіним

Мінські угоди, підписані у 2014 і 15 роках, влаштовували Російську Федерацію.

РФ накопичувала війська для подальшої агресії. Про це сказав президент Володимир Зеленський, спілкуючись з латиноамериканськими ЗМІ.

"Основна мета угод полягала у досягненні припинення вогню та забезпеченні відведення важкого озброєння. Угоди виявилися неефективними, оскільки Росія грубо нехтувала ними", ‒ сказав Зеленський.

Був заморожений конфлікт, що повністю влаштовувало РФ, заявив президент.

"Це найкраще, що влаштовувало Росію. Чому? Заморожений конфлікт це говорить про те, що в Росії є час, вони можуть накопичувати війська для повної окупації", сказав Зеленський.

Заморожений конфлікт заважав розвиватися Україні, адже шкодив інвестиційному клімату, бізнесу та інвесторам, сказав президент.

"Людина розуміє, що на твоїй території заморожена війна і вона почнеться рано чи пізно", пояснив Зеленський.

"Це вулкан. Вулкан російського походження, який не спить, а прикидається сплячим", додав.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Зеленський розповів про розмову з президентом РФ Володиром Путіним у форматі "Норманді".

Сказав Путіну, що так розводити війська на контактній лінії, так зупиняти процеси, які РФ декламує, не відповідає дійсності.

Також сказав Путіну, що за таким сценарієм Україна і РФ будуть закінчувати війну 20 років.

"Він не розумів, але для нього було головне зробити заморожений конфлікт", розповів Зеленський.

Глава держави сказав, що тодішня канцлерка Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Еммануель Макрон образилися на нього. Мовляв, Зеленський змінив порядок денний.

Президент намагався пояснити, що план, який пропонували у "Норманді", передбачав завершення війни протягом 20 років. Після чого РФ могла б знову розпочати агресію.

У грудні 2019 року Зеленський зустрівся у Парижі з Путіним, Макроном і Меркель. Тоді говорили про повне припинення вогню на Донбасі під цілодобовим спостереженням місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі та обмін полоненими "всіх на всіх".

Дев'ятий рік триває агресія РФ проти України. 2014-го російські окупанти захопили Крим, Донецьк і Луганськ. 24 лютого 2022 року РФ розпочала повномасштабну війну проти України.