Зеленський прокоментував заяву Макрона про можливість відправки військ в Україну

Президент України Володимир Зеленський заявив, що французи мають знати, що їхні діти не будуть помирати на війні в Україні, оскільки країна не є членом НАТО. Він відреагував на заяву президента Франції Емманюеля Макрона про можливість відправлення військ союзників в Україну у майбутньому.

Зеленський пояснив, що французькі військові залишаться на території Франції, доки Україна буде існувати. Проте, якщо Росія нападе на країну НАТО, рішення про відправлення армій НАТО буде прийматися країнами-членами самостійно.

Зеленський також зазначив, що Макрон хоче обговорити цю тему більш детально під час свого візиту в Україну. Він запевнив, що розуміє слова французького президента і продовжує співпрацювати з ним.

Президент України також впевнений, що французи можуть бути впевнені, що їхні діти не помруть в Україні. Він заявив, що якщо Росія вторгнеться до країн НАТО, тоді можлива відправка французьких солдатів до іншої країни НАТО, але це буде рішення всього союзу.

Зеленський також наголосив, що Україна не потребує залучення іноземних військових сил і вистачає підтримки від іноземних інструкторів і технічного персоналу. Він навів приклади техніки, яка повертається на ремонт до країн Європи.

Зеленський вважає, що позиція Макрона щодо Путіна зміцнилася через розуміння того, що він був обдурений. Нагадаємо, що Макрон заявив, що НАТО не виключає введення військ для допомоги Україні, але наразі у країнах Європи немає консенсусу з цього питання.

Влада Франції також допускає відправку своїх військовослужбовців в Україну для підтримки протиповітряної оборони, навчання української армії та захисту кордонів. Однак НАТО не має планів щодо відправки бойових підрозділів на Україну.