Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном: говорили про допомогу США Україні

Президент Володимир Зеленський повідомив, що він провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном.

Він особисто подякував Джонсону, обом партіям, американському народу та Президенту Байдену за надзвичайно важливу підтримку України з початку російського вторгнення.

"Розповів про ситуацію на полі бою, зокрема про інтенсивне зростання російського повітряного терору. Тільки протягом минулого тижня українські міста та громади були атаковані 190 ракетами, 140 безпілотниками та 700 крилатими авіаційними бомбами. Також була пошкоджена найбільша українська ГЕС", - заявив президент.

Глава держави наголосив на необхідності негайного затвердження Конгресом допомоги для України, що має вирішальне значення в даній ситуації.

"Ми усвідомлюємо, що у Палаті представників існують різні погляди на шлях досягнення цього, проте найголовніше - щоб питання допомоги Україні залишалося фактором єдності", - наголосив Зеленський.

Також було обговорено необхідність негайного зупинення фінансування Росією своєї війни та використання заморожених російських активів на користь України. Зеленський поблагодарив лідерство Конгресу за підтримку в цих питаннях.