Зеленський: Україна повернула з полону 49 військових та цивільних осіб, включаючи захисників Азовсталі

Зеленський повернув полонених захисників Азовсталі
Зеленський повернув полонених захисників Азовсталі

Український президент Володимир Зеленський повідомив, що 49 українців повернулися з полону в Росії в результаті обміну. Цю новину він оприлюднив у соціальних мережах 13 вересня 2024 року.

Серед звільнених є військові, поліцейські, прикордонники та цивільні особи. Наприклад, однією зі звільнених є Ленія Умєрова, яку росіяни утримували в заручниках після її приїзду до хворого батька. Також серед звільнених є деякі бійці бригади "Азовсталь" та Герой України - військовий медик Віктор Івчук.

Глава Офісу президента Андрій Єрмак розповів більше про звільнених: 15 воїнів Національної гвардії, 13 військовослужбовців Військово-морських сил, 4 прикордонники, 6 військових Збройних сил, 2 бійці територіальної оборони, 7 цивільних та 2 представники поліції. Серед них 23 рядових та сержантів та 19 офіцерів.

Керівниця патронатної служби "Азова" Олена Толкачова зазначила, що серед звільнених є 15 військовослужбовців бригади "Азов", зокрема багато жінок.

Президент Зеленський подякував усім, хто працює над звільненням полонених, і наголосив на тому, що повернення всіх українців до дому, як військових, так і цивільних, є дуже важливим.

Читайте також