Зеленський зателефонував Макрону з приводу ситуації на фронті та з гарантій безпеки

Зеленський телефонував Макрону

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову із президентом Франції Еммануелем Макроном. Про це пише "Хвиля" із посиланням на Телеграм-канал глави держави.

Зазначається, що Зеленський висловив щирі співчуття рідним та близьким французьких гуманітарних працівників, які загинули від російського удару по Херсонщині, побажав якнайшвидшого одужання пораненим.

Також читайте:  Як Україна може використати невдале інтерв'ю Путіна Такеру проти Росії

У ході переговорів обговорили поточну ситуацію на полі бою та оборонні потреби України, у тому числі дрони, артилерійські системи та снаряди, засоби РЕБ та системи ППО від переносних до далекобійних.

"Дякую за початок Францією та США Коаліцію артилерії, в рамках якої Париж виготовить та передасть Україні десятки артилерійських систем "Цезар", а також снарядів до них", - заявив Зеленський.

Крім того, сторони обговорили підготовку двостороннього документа щодо гарантій безпеки у рамках Вільнюської декларації G7.

"Активна підготовка провідними європейськими країнами двосторонніх операцій безпеки демонструє лідерство Європи, мотивує українське суспільство та воїнів та надсилає потужні сигнали Росії щодо неослабної підтримки Європою України", - йдеться у публікації.

Нагадуємо, що глава Міноборони Рустем Умєров представив новопризначеного головкому ЗСУ Олександра Сирського партнерам із Німеччини, Франції та США.