Зеленського й Дуду поляки найчастіше називали політиками року

В опитуванні більшість громадян Польщі назвали президента України Володимира Зеленського політиком року.

Політиком року на батьківщині більшість назвали свого президента Анджея Дуду. Про це йдеться у результатах опитування Центру дослідження громадської думки, повідомляє "Польське радіо".

Зеленського політиком року назвали 20% опитаних. Наступним був президент США Джо Байден із 15%.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Решта політиків набрали від 0,5% до 1,4%. Там був колишній президент США Дональд Трамп, колишній прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон, президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, колишній глава Європейської ради Дональд Туск, прем'єр Угорщини Віктор Орбан та колишня канцлерка Німеччини Ангела Меркель.

38% респондентів не змогли назвати політика 2022 року, 18% вважають, що такого політика немає, ще 1% опитаних відмовився відповідати.

Політиком року у Польщі 12% опитаних назвали президента Анджея Дуду, по 6% прем'єр-міністра Матеуша Моравецького і колишнього прем'єра Дональда Туска. 55% такого політика назвати не могли.

Провідний австрійський інформаційно-політичний журнал Profil назвав президента України Володимира Зеленського людиною року. У виданні опублікували матеріал "Володимир Зеленський: людина, яка сколихнула вільний світ". У тексті зазначили, що президент України заслуговує визнання через свій вплив на долю України та вільного світу загалом.