Зі 100 воюють 10: офіцер ВСУ жорстко висловився про "бусифікацію" від ТЦК

Офіцер військової служби України проти бусифікації
Офіцер військової служби України проти бусифікації

Офіцер ВСУ "Дід" висловив свою думку щодо мобілізації

Офіцер ВСУ Костянтин Прошинський, відомий під позивним "Дід", прокоментував процес мобілізації, особливо він звернув увагу на "бусифікацію" - насильну доставку військовозобов'язаних до ТЦК.

Відбулося це на телеканалі "Новини. Живе", де він заявив, що він не проти мобілізації, але проти того, щоб чоловіків "примусово запхували в намиста" і привозили до бойових частин.

"Можливо, з одного з десяти ми зробимо воїна, а дев'ять напишуть відмови або будуть шукати виправдання в лікарнях, будуть відсутні на довгий час. Я не замінюю його на когось іншого. Але його тут немає. Отже, нові люди не приїжджають", - пояснив він.

Прошинський також зазначив, що наразі з мобілізації в бойові частини приходить "повний бред" - люди з низьким рівнем підготовки і поганим здоров'ям. За його словами, це сталося через те, що на ВЛК визнають всіх придатними.

В результаті ті, хто потрапляє до бойових частин після перевірки стану здоров'я, потрапляють до лікарень для обстеження, а інші просто не зможуть виконувати бойові завдання через надмірне навантаження.

"Він вже тут, передали його нам, військкомати звітували і позначили галочку, що мобілізували 100 людей. З цих 100 осіб, можливо, близько 10 осіб реально воюють (це приблизні цифри). Інші 90 написали відмови і так далі", - додав Прошинський.

Раніше в ТЦК розповіли про наслідки неоновлення даних після 16 липня.

Читайте також