Знайомство зі "стрітфудом": Кулеба розпочав четверте африканське турне з відвідин Малаві

Зустріч зі стрітфудом: відвідування Малаві
Зустріч зі стрітфудом: відвідування Малаві

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба почав свою четверту поїздку до Африки, відвідавши Малаві. Це перший візит українського міністра до цієї країни. Згідно з повідомленням МЗС, турнє також включатиме Замбію та Маврикій, які раніше не були відвідані українськими посадовцями.

Основна мета візиту - зміцнення відносин з африканськими країнами. Кулеба поділився своїми враженнями від відвідин найбільшого ринку Малавійської столиці Лілонгве - Сунгві у своєму Instagram.

"Завжди, коли їду в іноземні країни, стараюся знайти трохи часу між робочими зустрічами, щоб поговорити з місцевими людьми, побачити повсякденне життя, спробувати страви, які їдять місцеві, і відчути, чим живе ця країна і її люди", - написав міністр.

Кулеба підкреслив важливість особистого знайомства з країною, яке виходить за межі офіційних зустрічей та протокольних заходів. Він зазначив дружелюбність місцевих жителів та теплу атмосферу справжнього африканського ринку і додав, що Малаві заслуговує своєї назви, як "Тепле серце Африки".

Візит відбувся 5 серпня 2024 року, після закінчення робочого дня та всіх запланованих переговорів.

Нагадаємо, МЗС України висловило свою думку про розрив дипломатичних відносин з боку Малі.

Читайте також