Знищення ракетного катера РФ «Івановець»: аналітики оцінили наслідки для окупантів

Зіткнення кораблів біля Криму знижує військовий потенціал Росії

Американські аналітики з Інституту вивчення війни (ISW) проаналізували вплив затоплення російського ракетного катера поблизу окупованого Криму на військово-морський потенціал Росії у західній частині Чорного моря.

Згідно з доповіддю ISW, українські ракетні удари по кораблям та інфраструктурі Чорноморського флоту обмежили його здатність діяти у західній частині Чорного моря.

«Один із російських військових блогерів, пов'язаних із кремлем, стверджує, що в ніч із 31 січня на 1 лютого українські Сили оборони запустили по окупованому Криму 12 ракет SCALP або Storm Shadow, наданих Заходом. «Воєнкор» зазначає, що російські війська буцімто збили п'ять ракет у районі авіабази Бельбек в окупованому Севастополі та шість ракет над Яни Капу, Гвардійськом і на північний захід від Севастополя, а також що одна ракета влучила в землю в районі авіабази Бельбек, але не пошкодила її. Ані українські, ані російські офіційні особи не підтвердили ці заяви»

Речник ПС ЗСУ Юрій Ігнат підтвердив, що українські ракетні удари 31 січня по авіабазі «Бельбек» пошкодили «кілька об'єктів».

Українські військові успішно завдали удару по кораблю Чорноморського флоту Росії в районі окупованого Криму і потопили його.

Деталі розміщені на Telegram

Кадри, опубліковані розвідкою, свідчать про удар українських морських безпілотників по корвету класу «Івановець» (41-ша бригада ракетних катерів) у районі озера Донузлав в окупованому Криму.