Знищення російського А-50: британська розвідка повідомила про прорахунки РФ

Росія може відсунути літаки від лінії фронту після ліквідації другого літака далекого радіолокаційного виявлення та управління А-50

Міністерство оборони Великої Британії повідомляє, що російські ВПС залишили сім літаків типу А-50. Росія може вирішити забезпечити безпеку своїх літаків, перемістивши їх подалі від лінії фронту. Про це стверджується у повідомленні на Twitter.

За даними зведення, 23 лютого 2024 року літак А-50 був знищений (майже напевно ракетою класу "земля-повітря") під час польоту на південь від Азовського моря над російською територією в Краснодарському краї. Існує можливість того, що росіяни випадково збили власний літак під час спроби захистити його.

Це вже другий А-50, який був знищений за останні два місяці. Україна успішно завдала удару по А-50 14 січня 2024 року, що показало незахищеність цих літаків з боку Росії. Після таких втрат російські політики змушені задуматися про безпечніші зони для експлуатації цих літаків.

Російські ВПС залишилися з семи бойових літаків А-50 після втрати двох за останні два місяці. Це, швидше за все, призведе до зростання напруги і втоми залишених сил, якщо вони хочуть продовжувати виконання постійних операцій. Можливо, російські ВПС розглянуть інші місця для проведення своїх операцій, але Україна продовжить становити загрозу.

Нагадаємо, що 23 лютого російський літак типу А-50 з позивним "Баян" був знищений загінами Збройних сил України під час польоту. Команда літака, яка складалася з десяти людей, також була знищена.