Зросла кількість українців, які не вірять у перемогу – опитування

Кількість українців, які не вірять у перемогу війни з Росією, зросла в п'ять разів, за результатами дослідження соціологічної групи "Рейтинг".

За даними опитування, 85% опитаних українців впевнені в перемозі країни, тоді як 15% не вірять у перемогу.

Хоча загальний відсоток переконаних у перемозі залишається стабільним, протягом півроку знизився відсоток тих, хто був абсолютно впевнений у перемозі: в червні таких було 71% опитаних, а зараз - 42%.

Проте, відсоток тих, хто не вірить у перемогу, збільшився в п'ять разів: з 3% в червні минулого року до 15% наразі.

За даними соціологів, більшість людей, які вірять у перемогу, - це люди віком старше 51 року, а також ті, чиї близькі перебувають на фронті - таких 50%. Водночас людей віком 18-35 років, які вірять у перемогу, значно менше - 31%.

Також 31% респондентів вважають, що для перемоги України знадобиться півроку або менше. Однак більшість опитаних стверджують, що для перемоги потрібно більше року - таких 39%.

За даними опитування, більшість опитаних вважають, що для перемоги Україні потрібно збільшити постачання зброї (46%), побороти корупцію (38%) і забезпечити єдність українського суспільства, змінити владу, отримати допомогу від міжнародних партнерів та провести мобілізацію (20%).

За останній рік в Україні спостерігається зростання кількості тих, хто вважає, що події в країні розвиваються у неправильному напрямку.

Нагадаємо, що президенту Володимиру Зеленському, голові Миколаївської ОВА Віталію Кіму, Сергію Притулі та очільнику МЗС Дмитру Кулебі продовжують довіряти найбільше українці.

Читайте також:

  • Скільки українців вірить у Перемогу?
  • Чому українці втрачають надію на перемогу: ЗМІ назвали дві головні причини
  • Як змінилися настрої українців щодо тривалості війни: інфографіка