ЗСУ, ймовірно, просунулися поблизу Бахмута: аналіз ISW

Збройні сили України продовжують зустрічатися з окупантами на різних ділянках фронту. ЗСУ розширили свої позиції в місці під назвою Богданівка, повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW).

Українські сили продовжують просування

Російські війська незначно просунулися на північний схід від Куп'янська під час позиційних боїв на лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна. За геолокаційними кадрами, російські війська рухалися на північній околиці Синьківки. Були позиційні бої в районі Табаївки, Тернів, Ямполівки, Білогорівки.

7 березня також відбулися бої в районі Бахмута. ЗСУ продовжують своє просування в районі Богданівки. Бої також тривали біля Іванівського, Кліщіївки, Андріївки, Південного та Нью-Йорка.

Східно від Авдіївки також тривали позиційні бої. За даними російських блогерів, українські сили успішно контратакували поблизу Бердичіва і відбили російські сили з невизначених позицій. Однак ISW не зміг підтвердити цю інформацію візуально.

В районі Степового та Бердичіва, Тоненького та Орлівки, Первомайського та Невельського тривали позиційні бої. Речник Таврійського угруповання військ України, Дмитро Лиховій, повідомив, що російські сили приготовлюються до наступу напряму Тоненького.

Нещодавно російські сили також просунулися на захід і південний захід від Донецька. За даними російських блогерів, вони просунулися вулицею Піщаною в Георгіївці. За допомогою бронетехніки вони також дісталися крайнього західу Новомихайлівки. Однак ISW не зміг підтвердити цю інформацію візуально.

7 березня були опубліковані кадри, на яких можна побачити, як українські сили відбивають механізовані штурми поблизу Новомихайлівки 6 березня. Відзначається, що українські війська знищили 12 одиниць російської бронетехніки в цьому районі.

7 березня також тривали бої на заході Запорізької області, але поки не було підтверджено змін у лінії фронту на цій ділянці. Позиційні бої тривали неподалік Роботиного та Вербового. За даними російського блогера, українська РЕБ ускладнює використання російськими військами безпілотників на Запорізькому напрямку.

У районі Кринок на лівобережжі Херсонщини також тривали позиційні бої. За даними російських блогерів, українські війська утримують свої позиції в дачній зоні біля Антонівського мосту.